Spring til indhold

Stuvet hvikål (stuvet hvidkål)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedretter, Sauce - Sovs
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

  • 1 stk Hvikål; Snittet fint
  • 3 dl Vand
  • 1 tsk Salt
  • 4 spsk Lurpak
  • 3 spsk Hvedemel
  • 2 dl Mælk
  • 1 dl Fløde
  • 1 knsp Muskatnød
  • 1/2 tsk Sukker
  • 3 dråber Æblecidereddike; Eller anden form for syre
  • Salt og peber for smag

Sådan gør du
 

  • Snit som beskrevet hvidkålet fint (ikke i trevler, men 1/2 cm i bredden). Hæld kålet i en gryde med 3 dl vand og lad det koge under låg i ca. 5 minutter, tilsat salt.
  • Imens bages en mælkesovs op ved at lade smørret smelte, tilæstte hvedemel og derpå mælk og fløde lidt af gangen.
  • Tilsæt det kogte kål med vandet og rør det godt rundt.
  • Smag til med eddike, sukker, salt og peber. Spis med kanelsukker og som tilbehør til frikadeller 😉
Keyword frikadeller, FruMunk, Kanel, Nostalgi, Sundt

Skriv en kommentar ...