Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Frikadeller som vor moder lavede dem - verdens bedste

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedretter
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

  • 1000 g Kalv og flæsk; Hakket
  • 2 stk Løg
  • 20 g Salt
  • 2 stk Æg
  • 30 g Kartoffelmel
  • 1 tsk Peber; friskkværnet - for en stærkere frikadelle kan mængden øges til 1/2 spsk
  • 2 dl Dansk- eller almindeligt vand
  • Masser af smør og olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Hakket kalv og flæsk hældes i røreskålen til røremaskinen og tilsæt salt. Farsen skal røres grundigt inden de resterende ingredienser tilsættes!
  • Hak løgene fint - eventuelt med minihakker. Tilsæt løg og rør godt. Herefter tilsættes kartoffelmel, æg og friskkværnet peber - rør grundigt.
  • Tilsæt vand lidt af gangen. Stil farsen på køl i minimum 30 minutter.
  • Kom smør og olie på en pande og varm den op ved jævn varme (10/14). Her er det vigtigt IKKE at spare på fedtet! Form frikadellerne med en spiseske og steg dem på "3" sider. Lader du dem få stegeskorpe på 3 sider, er frikadellerne gennemstegte. Hold frikadellerne varme i ovnen indtil de skal spises.
Keyword frikadeller