Spring til indhold

Kanelsnegle - Tangzhong og Creme

Ret Fødselsdag, Kager, Morgenkager, Snack
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

Creme

  • 2 dl Mælk
  • 3 stk Æggeblommer
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 80 g Sukker
  • 20 g Majsstivelse; Maizena el.lign.
  • 1 knsp Salt; Fint

Tangzhong

  • 2 1/4 dl Mælk
  • 50 g Hvedemel

Dej

  • 1 1/2 dl Mælk
  • 8 g Tørgær
  • 450 g Hvedemel
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 stk Æg
  • 100 g Sukker
  • 75 g Lurpak; Blødt
  • 1/2 tsk Salt; Fint

Fyld

  • 1 pt Vanillecreme
  • 200 g Lurpak; Blødt
  • 150 g Brun Farin
  • 50 g Sukker
  • 2 spsk Kanel
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

Creme

  • Bring mælken i kog i en kasserolle mens æggeblommer, sukker, vanillesukker og salt piskes grundigt.
  • Sigt majsstivelsen i og pisk grundigt. Når mælken koger, tilsættes den æggeblandingen i en tynd stråle mens der piskes ved lav hastighed.
  • Hæld blandingen tilbage i kasserollen og pisk med et piskeris indtil den har den rette konsistens. Pas på, den ikke brænder på.
  • Hæld cremen i en skål, tildæk med film og stil på køl indtil brug.

Tangzhong

  • Hæld mælk og mel i en kasserolle og varm op til kogepunktet. Det, vi ønsker at opnår er en blanding melklister.
  • Hæld blandingen i en røreskål og lad den køle ned.

Dej

  • Tilsæt alle ingredienser pånær smør og rør grundigt på røremaskinen. Tilsæt smørret efter et par minutter og rør ved hurtigere og hurtigere hastighed indtil dejen slipper siderne. Dette tager ca. 10-12 minutter.
  • Lad dejen hæve 45 minutter ved stuetemperatur.
  • Rul den ud i et rektangel på 60x40 cm på et meldrysset bord.
  • Bland de tørre ingredienser og smør dejen med først det bløde smør, dernæst creme og drys derpå kanel/sukkerblandingen på. Husk kun at smøre på til 5 cm fra den ene lange side. Afslut eventuelt med at drysse lidt Majsstivelse på for at holdet på snasket 🙂
  • Rul nu en stram pølse, hvor der startes fra modsatte side end den med de frie 5 cm.
  • Skær 20 stykker af på ca 3 cm i bredden, læg dem på en bradepande og lad dem efterhæve 45 minutter ved stuetemperatur.
  • Opvarm ovnen ved almindelig varme på 210 grader.
  • Indsæt sneglene, skru ned på 190 grader og bag dem ca. 18 - 20 minutter (8-8-4). Pynt med glasur og spis dem alle ;O)
Keyword Fusion, Kanel, Nostalgi, Tangzhong

Skriv en kommentar ...