Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Kanelsnegle - Tangzhong

Ret Fødselsdag, Kager, Morgenkager, Snack
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

Tangzhong

  • 2 dl Vand
  • 50 g Hvedemel

Dej

  • 1 dl Vand
  • 8 g Tørgær
  • 400 g Hvedemel
  • 1 stk Æg
  • 30 g Sukker
  • 85 g Lurpak; Blødt
  • 1/2 tsk Salt; Fint

Fyld

  • 150 g Lurpak; Blødt
  • 175 g Brun Farin
  • 2 spsk Kanel

Sådan gør du
 

Tangzhong

  • Hæld mælk og mel i en kasserolle og varm op til kogepunktet. Det, vi ønsker at opnår er en blanding melklister.
  • Hæld blandingen i en røreskål og lad den køle ned.

Dej

  • Tilsæt alle ingredienser pånær smør og rør grundigt på røremaskinen. Tilsæt smørret efter et par minutter og rør ved hurtigere og hurtigere hastighed indtil dejen slipper siderne. Dette tager ca. 10-12 minutter.
  • Lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur.
  • Rul den ud i et rektangel på 60x40 cm på et meldrysset bord.
  • Bland de tørre ingredienser og smør dejen med først det bløde smør og drys derpå kanel/sukkerblandingen på. Husk kun at smøre på til 5 cm fra den ene lange side.
  • Rul nu en stram roulade, hvor der startes fra modsatte side end den med de frie 5 cm.
  • Skær 24 stykker af på ca 3 cm i bredden, læg dem på en bradepande og lad dem efterhæve 45 minutter ved stuetemperatur. (du kan eventuelt skære dem med et stykke sytråd ved at folde tråden omkring og trække modsat)
  • Opvarm ovnen ved varmluft på 200 grader.
  • Bag dem 12-14 minutter og lad dem afkøle på en bagerist. Pynt med glasur og spis dem alle ;O)
Keyword Fusion, Kanel, Nostalgi, Tangzhong