Spring til indhold

Snickerskage

Ret Fødselsdag, Kager, Slik, Snack
Køkken Amerika, Danmark

Ingredienser
  

Bund

  • 250 g Mandler
  • 100 g Rosiner
  • 100 g Dadler
  • 1/2 tsk Vanillesukker

Karamel

  • 150 g Dadler
  • 2 spsk Kokosolie
  • 1/2 dl Vand; Kogende - plus 1/2 dl, hvis karamellen er for stiv!
  • 1/2 tsk Vanillesukker
  • 1 nip Havsalt

Drys og beklædning 😉

  • 150 g Peanuts; Grofthakkede
  • 200 g Chokolade

Sådan gør du
 

Bund

  • Hak mandlerne fint i en minihakker og tilsæt rosiner, dadler og vanillesukker. Bliv ved med at blende indtil massen har samlet sig. Der skal måske tilsættes en smule væde.
  • Rul massen ud mellem to stykker bagepapir og læg dem i en lille bradepande - pres dejen ud til siderne og fjern det øverste stykke papir.

Karamel

  • Blend ligeledes ingredienserne til karamellen indtil du får en konsistens, der hverken er for flydende eller for stiv. Juster med vand.
  • Hæld og smør karamellen på bunden og drys med hakkede peanuts.

Top og afslutning

  • Smelt chokoladen over vandbad - og jo mere præcist, den tempereres, jo bedre knæk og glans 😉 Se temperering af chokolade her
  • Skær "kagen" i mundrette stykker, inden chokoladen er helt størknet.
Keyword Snack, Sundt

Skriv en kommentar ...