
Orientalsk Risret med Kylling
Mange vil synes, at Orientalsk Risret fra Knorrs er en klassiker – og den smager givetvist også fint, men mad på papkasse er ikke mig! – og jo, I vil formentligt kunne "fange" mig i papkassemadkunstens gerninger i andre henseender Dobbeltmoralsk, som jeg er!
Ingredienser
Ris
- 1200 ml Hønsebouillon Lavet på 2 stk Knorrs bægre
- 3 tsk Karry
- 3 tsk Gurkemeje
- 4 dl Basmatiris
Kød
- 1600 g Hakket Kyllingekød
- 3 stk Løg Finthakkede
- 4 fed Hvidløg Finthakkede
- 4 stk Rød Peber Fintskåret
- 4 stk Forårsløg Fintskåret
- 1-1000 stk Chilipeber
- 3 dl Ærter Frosne
- 6-7 tsk Karry
- 4 spsk Soyasauce
- Salt, Peber og Sukker for smag
Sådan gør du
Ris
- Kog risene i Bouillon med Gurkemeje og Karry. Normalt koger jeg risene i 10 minutter efter at væsken koger – under låg.
- Dræn risene og lad dem ligge indtil kødet er klart.
Kød
- Steg løg og hvidløg ved 10/14 varme indtil de klares.
- Steg kødet og lad det få farve
- Krydr med salt og peber og tilsæt Forårsløg, Chili og Peberfrugt – og lad det stege med i ca. 5 minutter.
- Tilsæt ris og ærter og lad det varme igennem.
- Serveres med fintsnittet Spidskål (dette kan også steges med til slut, indtil det falder sammen)