Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Orientalsk Risret med Kylling

Mange vil synes, at Orientalsk Risret fra Knorrs er en klassiker – og den smager givetvist også fint, men mad på papkasse er ikke mig! – og jo, I vil formentligt kunne "fange" mig i papkassemadkunstens gerninger i andre henseender  Dobbeltmoralsk, som jeg er! 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Indien, Indisk, Kina, Kinesisk, Mellemøsten, Thailand

Ingredienser
  

Ris

  • 1200 ml Hønsebouillon Lavet på 2 stk Knorrs bægre
  • 3 tsk Karry
  • 3 tsk Gurkemeje
  • 4 dl Basmatiris

Kød

  • 1600 g Hakket Kyllingekød
  • 3 stk Løg Finthakkede
  • 4 fed Hvidløg Finthakkede
  • 4 stk Rød Peber Fintskåret
  • 4 stk Forårsløg Fintskåret
  • 1-1000 stk Chilipeber
  • 3 dl Ærter Frosne
  • 6-7 tsk Karry
  • 4 spsk Soyasauce
  • Salt, Peber og Sukker for smag

Sådan gør du
 

Ris

  • Kog risene i Bouillon med Gurkemeje og Karry. Normalt koger jeg risene i 10 minutter efter at væsken koger – under låg.
  • Dræn risene og lad dem ligge indtil kødet er klart.

Kød

  • Steg løg og hvidløg ved 10/14 varme indtil de klares.
  • Steg kødet og lad det få farve
  • Krydr med salt og peber og tilsæt Forårsløg, Chili og Peberfrugt – og lad det stege med i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt ris og ærter og lad det varme igennem.
  • Serveres med fintsnittet Spidskål (dette kan også steges med til slut, indtil det falder sammen)
Keyword Risret