Spring til indhold

Chili con Carne

Ret Mexicansk
Køkken Danmark, Mexico

Ingredienser
  

  • 1000 g Oksekød; Hakket
  • 3 stk Løg; Finthakkede
  • 3 fed Hvidløg; Finthakkede
  • 1 stk Chilipeber; Finthakket
  • 2 ds Hakkede tomater
  • 3 ds Kidneybønner
  • 2 tsk Salt - eftersmag, måske mere
  • 1 tsk Peber
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 spsk Paprika; Gerne røget
  • 1 tsk Sukker
  • 3 dråber Eddike; Æblecider- eller balsamicoeddike
  • 1/2 stk Øl; Ale, jeg brugte Albani IPA
  • 1 stk Hønsebouillon; De små bægre fra Knorrs er eminente 😉
  • 1 l Vand

Sådan gør du
 

  • Hak løg, hvidløg og chili fint og steg dem af i olie i gryden.
  • Steg kødet af og tilsæt krydderier pånær salt og peber.
  • Tilsæt derpå hakkede tomater, bouillon, vand og bønner og smag til med salt, sukker, peber og øl 😉
  • Lad chilien simre 20-30 minutter og server med ris til.

Skriv en kommentar ...