Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Madpandekager med Oksekøds- og Spidskålsfyld

En dansk version af forårsruller, som bare smager godt – også dagen efter 😉
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 18 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter
Køkken Danmark, Dansk, Mexico, Mexikansk
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 500 g Hakket Oksekød
  • 1/2 tsk Spidskål
  • 6 stk Gulerødder
  • 1 ds Hakkede Tomater
  • 1 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 pt Taco Spicemix
  • 1 tsk Karry
  • 100 g Majs
  • 100 g Cheddar eller Gouda Revet

Pandekager

  • 160 g Hvedemel
  • 100 g Ølandshvede eller andet groft mel
  • 6 stk Æg
  • 6 dl Mælk
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Snit spidskål fint og riv gulerødderne.
  • Steg først løg og hvidløg en smule og tilsæt derpå kål og gulerødder. Steg indtil grøntsagerne falder sammen.
  • Tilsæt kød og steg det med farve. Tilsæt karry og steg en smule.
  • Tilsæt Taco Spicemix og et par minutter efter de hakkede tomater og majs.
  • Lad retten simre nogle minutter og tag den derpå af blusset.

Pandekager

  • Bland alle ingredienser og pisk blandingen grundigt.
  • Steg pandekagerne med en smule smør – brug ca. 3/4-1 dl pandekagedej pr. stk.

Komponering

  • Tag et par spiseskefuld kødfyld pr. pandekage. Rul dem og læg dem skulder ved skulder i et ildfast fad eller en bradepande.
  • Drys revet ost over og gratiner dem i ovnen ved 150 grader i 18 minutter – ca.