Vegetarburger
Hvis man ikke tænker på, at dette er en afløser for kødburgeren, men tager den for det, den er – en vegetarburger fyldt med ris, ja så kan den faktisk noget godt!Den mætter og er drønsund 😉
Ingredienser
- 100 g Valnødder
- 250 g Brune champignoner
- 3 spsk Soyasovs
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk Løg Hakket fint
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Paprika
- 1 spsk Tomatpuré
- 200 g Sorte Bønner
- 3 spsk Rødbede Fintrevet
- 230 g Brune Ris Kogte
- 1 spsk Mayonnaise
- 1 spsk Engelsk sovs
- 1 dl Hvedemel
- Barbecuesauce til pensling
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Blend valnødderne fint og tilsæt Champignoner. Blend til disse er næsten som mos – ikke helt!Steg blandingen i 5-8 minutter, indtil væden er godt fordampet.Hæld blandingen i en skål og stil tilside.
- Steg løg og hvidløg i lidt olie indtil de begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt Paprika, Spidskommen samt Tomatpure og steg det med i 2-3 minutter. Lad det køle af.
- Blend bønnerne og løgblandingen, men kun indtil det har en grov struktur og bland det med svampeblandingen.
- Riv rødbederne fint og tilsæt disse sammen med Ris, Mayonnaise og Engelsk sovs og rør det hele godt.
- Tilsæt Hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
- Form dejen til 6 burger"bøffer" og enten grill eller steg dem på en pande. Mens du steger, pensles de på begge sider med Barbecuesauce.Jeg stegte dem i ca. 5-6 minutter på hver side.Lav med fordel hjemmebagte burgerboller med kartoffel til og spis dem med resten af Barbecuesaucen …