Spring til indhold

Burgerboller – med kartoffel

Disse burgerboller bliver dejligt lette og fugtige og ikke tunge og klæge! Det er ikke sidste gang, vi laver dem 😉
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Ret Amerikansk, Boller, Fødselsdag
Køkken Afghanistan, Amerika, Amerikansk, Danmark

Ingredienser
  

  • 900 g Hvedemel
  • 18 g Bageenzymer
  • 24 g Tørgær
  • 5 dl Mælk Lunet
  • 2 tsk Salt
  • 6 spsk Sukker
  • 2 stk Æg
  • 250 g Kartofler Kogte og moste
  • 40 g Lurpak Smeltet – smelt ekstra til pensling

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem godt møre – ca. 10 minutter.
  • Mos kartoflerne fint.
  • Bland den lunede mælk med gær, sukker og æg og lad det stå nogle minutter.
  • Tilsæt alle resterende tørre ingredienser.
  • Rør på maskine i 10 minutter ved lav/medium hastighed og tilsæt smørret undervejs.
  • Hæld dejen over i en oliesmurt skål og lad den stå til hævning en time.
  • Hæld dejen ud og del den i 16 lige store stykker.
  • Form boller og læg dem på to bradepander med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve 30-45 minutter og bag dem i en forvarmet almindelig ovn ved 180°C i 20 minutter.
  • Når de tages ud, pensles de med smeltet smør og lægges på en bagerist under et viskestykke.
Keyword Burger, Fastfood, Kartofler, Snack

Skriv en kommentar ...