Burgerboller – med kartoffel
Disse burgerboller bliver dejligt lette og fugtige og ikke tunge og klæge! Det er ikke sidste gang, vi laver dem 😉
Ingredienser
- 900 g Hvedemel
- 18 g Bageenzymer
- 24 g Tørgær
- 5 dl Mælk Lunet
- 2 tsk Salt
- 6 spsk Sukker
- 2 stk Æg
- 250 g Kartofler Kogte og moste
- 40 g Lurpak Smeltet – smelt ekstra til pensling
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem godt møre – ca. 10 minutter.
- Mos kartoflerne fint.
- Bland den lunede mælk med gær, sukker og æg og lad det stå nogle minutter.
- Tilsæt alle resterende tørre ingredienser.
- Rør på maskine i 10 minutter ved lav/medium hastighed og tilsæt smørret undervejs.
- Hæld dejen over i en oliesmurt skål og lad den stå til hævning en time.
- Hæld dejen ud og del den i 16 lige store stykker.
- Form boller og læg dem på to bradepander med bagepapir.
- Lad bollerne hæve 30-45 minutter og bag dem i en forvarmet almindelig ovn ved 180°C i 20 minutter.
- Når de tages ud, pensles de med smeltet smør og lægges på en bagerist under et viskestykke.