Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Gode Burgerboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Amerikansk, Boller
Køkken Amerika, Danmark
Antal 24

Ingredienser
  

  • 850 g Hvedemel
  • 17 g Bageenzymer; Som blandes sammen med melet
  • 4 1/2 dl Vand; Lillefingervarmt
  • 2 spsk Tørgær
  • 2 1/2 tsk Salt
  • 100 g Sukker
  • 40 g Lurpak
  • 2 stk Æg

Topping

  • 100 g Lurpak; Smeltet til at pensle ovenpå efter bagning

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser og ælt grundigt - 10+ minutter på røremaskine.
  • Lad dejen hæve i skålen en time - indtil dobbelt størrelse.
  • Slå dejen sammen og del den i 24 dele Form dejstykkerne til boller og pres dem flade - læg dem på to bradepander med bagepapir. Husk at veje dem af!
  • Lad dem hæve endnu en time, pensl dem med halvdelen af det smeltede smør og bag dem ved 190 grader i ca. 15 minutter. Når de er færdigbagte pensles de med den resterende smør og køles af på rist. Spis dem med bøffer sous vide og rigeligt med nade 😉
Keyword Fastfood