Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Orientalsk Risret – en ikke klassiker fra Knorrs

Mange vil synes, at Orientalsk Risret fra Knorrs er en klassiker – og den smager givetvist også fint, men mad på papkasse er ikke mig! – og jo, I vil formentligt kunne "fange" mig i papkassemadkunstens gerninger i andre henseender 😉 Dobbeltmoralsk, som jeg er! 😉
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 5

Ingredients
  

  • 900 g Kylling Hakket
  • 2 stk Løg Finthakkede
  • 3 fed Hvidløg Pressede
  • 2 stk Gulerødder Hakket/Revet
  • 2 stk Hønsebouillon Knorrs bægre
  • 3 tsk Spidskommen
  • 2 spsk Karry
  • 1 stk Chili Finthakket, kan udelades og erstattes med mere chilipulver
  • 2 tsk Chilipulver
  • 8 spsk Soyasauce
  • 2 tsk Peber
  • 2 tsk Salt Smag til!
  • 500 ml Fløde Madlavningsfløde
  • 4 dl Ris Basmati
  • Vand Som afmåles ved at hælde ris i en skål og vaske disse grundigt. Hæld til slut vand på, så der er ca. 2 fingre vand over risene et voilá 😉
  • 1/2 stk Spidskål Fintsnittet

Instructions
 

  • Hak løgene fint og pres hvidløgene.
  • Steg løgene ved middel/høj varme indtil de "sveder".
  • Tilsæt spidskommen, chili og karry og steg et minuts tid.
  • Tilsæt kødet og brun det af – hæv eventuelt varmen.
  • Tilsæt soya og rør godt rundt.
  • Tilsæt ris, vand, bouillon og fløde og lad det koge op.
  • Tilsæt gulerødder og lad dem kog med i op til 15-20 miutter.
  • Tilsæt eventuelt mere vand, hvis det bliver for tørt.
  • Smag til med salt, peber, soya sukker og eventuelt mere chili.
Keyword Risret