Spring til indhold

Mexicanske Empanadas

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Fødselsdag, Mexicansk, Snack, Tilbehør
Køkken Mexico

Ingredienser
  

Dej

  • 5 dl Hvedemel
  • 1 1/2 dl Vand
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt

Fyld

  • 500 g Hakket Oksekød
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg; Stort eller 2 små - finthakkede
  • 1 stk Æble; Skåret i tern
  • 1 ds Tomatpure
  • 1 dusk Persille eller Koriander
  • 1 dl Mandler; Smuttede, let ristede og groft hakkede
  • 2 tsk Spidskommen
  • 1/2 tsk Kanel
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Eddike
  • 2 -3 tsk Sukker
  • 1 tsk Peber; Friskkværnet
  • 1/2 tsk Cayennepeber
  • 1 stk Chili; Finthakket med kerner og bælge

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg steges blanke, kødet tilsættes og steges brunt.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og steg fyldet igennem i 15 minutter.
  • Rør dejen sammen i en røremaskine og rør grundigt.
  • Del dejen i 18 klumper og gør følgende: 1. Rul en kugle ud til ca. Ø10cm. 2. Læg en spiseskefuld fyld på midten 3. Pensl halvdelen af kanten med mælk som lim 4. Fold sammen til en halvmåne og klem kanterne sammen med en gaffel
  • Læg Empanadas på en bradepande med bagepapir, pensl med æg og bag dem i en almindelig ovn ved 200 grader i 18-20 minutter.
  • Spises med salsa til - eller anden god nade!

Skriv en kommentar ...