Spring til indhold

Marcipan

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Jul, Slik, Snack
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 300 g Mandler; Smuttede og MEGET finthakkede
  • 2 dl Sukker; Til sukkersirup
  • 2 dl Vand; Til sukkersirup
  • 100 g Flormelis

Sådan gør du
 

  • Smut mandlerne efter at have hældt kogende vand over dem, vente 10 minutter og gentage proceduren.
  • Bag mandlerne ved 180 grader i 5 minutter og lad dem køle helt af.
  • Lad sukker og vand koge ind til det halve i en lille kasserolle, hvilket tager ca. 8 minutter ved fuld blus. Du skal blot have 1 dl færdig og kold sukkerlage.
  • Blend mandlerne i 5-6 minutter - pas blot på, at massen ikke bliver for varm, da den eller kan skille. Du skal ende op i at have en så fin masse som muligt.
  • Tilsæt flormelis og sukkersirup og lad massen lige akkurat samle sig.
  • Rul massen i et stykke bagepapir og lad den sætte sig i køleskab i minimum 30 minutter - eller til dagen efter. Spis den direkte eller brug den til konfekt - GLÆDELIG JUL 🙂
Keyword Jul, Konfekt, Snack

Skriv en kommentar ...