Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Marcipan med bittermandel

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Jul, Slik, Snack
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 2 stk Bittermandel; Kan eventuelt købes her
  • 400 g Mandler; Smuttede og MEGET finthakkede; Brug eventuelt en krydderikværn
  • 3 dl Sukker; Til sukkersirup
  • 1 dl Vand; Til sukkersirup - her skal kun bruges ca. 120 ml samlet sirup!
  • 100 g Flormelis; Eventuelt

Sådan gør du
 

  • Læg bittermandlen i et glas vand i 12 timer. Pil den og del den i to og læg den i blød i et nyt glas vand i 12 timer.
  • Smut mandlerne efter at have hældt kogende vand over dem, vente 2 minutter og gentage proceduren. Jo mindre man opvarmer dem, jo mindre smag forsvinder, så kan de smuttes efter først varme bad, er det at foretrække.
  • Lad sukker og vand koge, så sukkerkrystallerne lige akkurat er opløste.
  • Blend mandlerne i 5-6 minutter - pas blot på, at massen ikke bliver for varm, da den eller kan skille. Brug en krydderikværn. Du skal ende op i at have en så fin masse som muligt.
  • Tilsæt (flormelis, hvis en sød marcipan ønskes og) 120 ml sukkersirup og lad massen lige akkurat samle sig.
  • Rul massen i et stykke bagepapir og lad den sætte sig i køleskab i minimum 30 minutter - eller til dagen efter. Spis den direkte eller brug den til konfekt - GLÆDELIG JUL 🙂
Keyword Jul, Konfekt, Snack