Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kyllingegyros/kebab

Ret Græsk, Tyrkisk
Køkken Arabisk

Ingredienser
  

  • 1000 g Kyllingebryst; Eller andet regulært kyllingekød - skal bankes fladt ud
  • 1 stk Løg; Stort
  • 1 stk Træping; Grillspyd på ca. 20+ cm

Marinade

  • 2 cup Græsk Yoghurt
  • 60 ml Citronsaft
  • 2 dl Rapsolie
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 spsk Salt
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 spsk Paprika
  • 1 spsk Koriander; Krydderi
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Peber

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser til marinaden i en skål.
  • Halvver kyllingebrystfileterne på den flade led. Bank fileterne flade i en plasticpose med en kødhammer eller kagerulle - skal være ca. 1/2 cm tykke.
  • Læg kødet i marinaden og vend godt rundt. Dæk til og lad kødet marinere i minimum en time og gerne en dags tid (fra morgen til eftermiddag ;O) ).
  • Pil og halvver det store løg, stik træspyddet i løget, så der dannes en fod med den spidse ende opad.
  • Tryk kødet ned over spyddet og vend for hvert kødstykke 90 grader. Afslut eventuelt med en skive ananas.
  • Lad kødet stege i ovnen i ca. 1 1/2 til 2 timer ved 180 grader almindelig ovn.
  • Skær herefter kødet af med en skarp kniv, som hvis du sad på Alexanderplatz og ventede på en "Döner mit hähnch und ser scharf" ;O)

Skriv en kommentar ...