Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Arabiske fladbrød a'la KrogPerl (tusind tak skal I have for opskriften 🙂 )

Ret Arabisk, Fladbrød, Marokko, Mexicansk, Snack, Tyrkisk
Køkken Arabisk, Marokko, Mexico, Tyskland

Ingredienser
  

  • 6 dl Vand
  • 1000 g Hvedemel
  • 12 g Tørgær; eller en pakke frisk
  • 2 spsk Olie
  • 2 tsk Sukker
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser æltes sammen på røremaskine. Først 10 minutter på langsom hastighed, derpå 3 minutter på medium.
  • Lad dejen hvile 60 til 75 minutter før den udstikkes og afvejes i 130 g's boller.
  • Tænd ovnen på 275-300 grader med et Bagestål i (alternativt kan bruges to bageplader ovenpå hinanden uden bagepapir). Lad bollerne hvile endnu 60-75 minutter.
  • Rul en bolle helt tyndt ud og læg den på bagestålet - een af gangen. Bages ca. 1 minut på hver side og lægges i et viskestykke indtil brug. Spises eventuelt med Krydret Oksekød eller andet godt fyld.
Keyword Fastfood