Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Pizzadej – 2 timers

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Italiensk, Pizza

Ingredienser
  

  • 2 1/2 dl Vand; Fingervarmt
  • 300 g Hvedemel; Tipo 00
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 2 g Tørgær
  • 6 g Bageenzymer
  • 3 spsk Olie; Raps

Sådan gør du
 

  • Lad gæren opløses i det lune vand med sukker – ca. 10 minutter.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen indtil den slipper skålens sider.
  • Lad derefter dejen hæve lunt i 30 minutter.
  • Form pizzadejen til boller á 220 g (passer til 2 stk á 220g og 1 stk á 110g ca.). Spænd dejen, så overfladen spændes godt ud.
  • Lad bollerne hæve ca. 1 time mens ovnen varmes op til maks (og gerne med en pizzasten eller et bagestål i).❤️
  • Bag pizzaerne efter komponering i den tid, det tager for dem at blive lysebrune og lækre.
Keyword Italiensk Tomatsauce, Pizza