Spring til indhold

Franske vafler

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kager, Morgenkager, Småkager
Køkken Danmark, Frankrig, Nordjylland

Ingredienser
  

Vafler

  • 100 g Lurpak
  • 180 g Hvedemel
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 1 knsp Salt
  • 1 tsk Eddike; Hvid Lager
  • 3/4 dl Vand
  • 1 stk Æggehvide; Til pensling
  • Rigeligt Rørsukker; Som drys

Creme

  • 125 g Lurpak
  • 180 g Flormelis
  • 1 knsp Salt
  • 1 spsk Vanillesukker
  • 3/4 dl Fløde
  • 1 spsk Citronsaft; Kan udelades

Sådan gør du
 

  • Start ovnen på 200 grader varmluft og rør mel, smør, vanillesukker og salt sammen på røremaskine, så det ligner savsmuld.
  • Saml dejen med vand og eddike. Rør ikke for meget og saml gerne dejen med fingrene til slut.
  • Læg dejen i en pose i køleskabet i minimum 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et bord drysset med flormelis og stik den ud med et glas. Rul dejskiverne ud til ovaler og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl dejovalerne med æggehvide og drys med rigeligt rørsukker. Bag dem i 10 minutter på midterste ribbe og afkøles helt.

Creme

  • Pisk Lurpak, flormelis og salt godt sammen og tilsæt de resterende ingredienser.
  • Pisk indtil du har en luftig flødeskumscreme. Sprøjt cremen på halvdelen af vaflerne og luk dem med den anden halvdel. Spis alle! 🙂
Keyword Nostalgi, Snack

Skriv en kommentar ...