Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Flutes med soltørrede tomater

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Brød
Køkken Italien

Ingredienser
  

  • 300 g Hvedemel
  • 6 g Bageenzymer
  • 240 ml Vand; Lillefingervarmt
  • 6 g Tørgær
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 1 spsk Rapsolie
  • 8 stk Soltørrede tomater i olie; Finthakkede

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, enzymer og tørgær grundigt og tilsæt vand og salt.
  • Rør dejen og tilsæt olie.
  • Ælt dejen på maskine i ca. 5-8 minutter. 1 minut ved lav hastighed 1 minut ved medium hastighed Den resterende tid ved maksimal hastighed indtil dejen slipper skålens sider.
  • Lad dejen hæve 1 time og hæld den derefter ud på bordet. Tænd ovnen på 260 grader almindelig ovn med et bagestål i på næstnederste ribbe. Lad ovnen opvarme i minimum 1 time.
  • Tilsæt og ælt tomaterne ind i dejen og del den i 2 stykker.
  • Form disse til flutes og læg dem på bagepapir.
  • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
  • Bag brødene i 10-12 minutter og lad dem køle af på en bagerist.

Spis med rigeligt Lurpak på! ;O)