Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Biga (Italiensk brødstarter)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Ciabatta, Starter
Køkken Italien

Ingredienser
  

  • 1/4 tsk Tørgær
  • 1 dl Lunkent vand
  • 3 dl Vand; Stuetemperatur
  • 330 g Hvedmel
  • Rapsolie til at smøre skålen med

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og lad det stå og blive cremet - omkring 10 minutter. Jeg rørte blot dejen sammen i en condibøtte.
  • Tilsæt det resterende vand til gærblandingen og rør melet i en smule af gangen.
  • Lad den hæve ved stuetemperatur i 6 til 24 timer.
  • Tildæk bigaen og sæt den på køl eller i fryser indtil den skal bruges. (dog maks 5 dage i køleskab). Hvis bigaen fryses, tages den op 3 timer før brug, så den igen kan blive aktiv.
Keyword Biga, Brød, Surdej