Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Falafler

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Arabisk
Køkken Arabisk, Egypten, Israel

Ingredienser
  

  • 4 dl Kikærter; Tørrede; 1dl ~ 78g
  • 2 stk Løg; Fint hakket
  • 1 dusk Persille; Hakket
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber; Friskkværnet
  • 1 spsk Spidskommen
  • 2 spsk Koriander; Tørrede
  • 1 tsk Chiliflager eller pulver
  • 5 fed Hvidløg; Pressede
  • 4 spsk Hvedemel
  • Olie til at stege i; Meget gerne en friteuse ;O)

Sådan gør du
 

Dagen før

  • Udblød kikærter i rigeligt med vand. 12-24 timer!

På dagen

  • Hak løg og persille groft og hæld det i en blender/foodprocessor.
  • Tilsæt tørrede koriander, spidskommen, chiliflager, salt, peber og hvidløg og blend grundigt i 10 sekunder og skrab siderne ned. Blend igen grundigt.
  • Hæld vandet fra kikærterne og kør dem gennem kødhakkeren på køkkenmaskinen. Brug medium jern og kør dem een gang igennem. Dette gør, at vi opnår en perfekt struktur.
  • Bland krydderurteblandingen og kikærtedejen i røremaskinens skål og rør dejen med K-spaden. Tilsæt mel og rør godt. Pres massen flad, dæk den til med plast og stil den på køl i minimum 1 time.
  • Form falaflerne på størrelse med en bordtennisbold - enten med hænderne eller med en spiseske. Bliver hænderne for fedtede, skyl da hænderne under vand og fortsæt.
  • Steg falaflerne i friteusen indtil de er flotte og gyldne. Mine erfaringer siger mig, at 160 grader i 4 minutter giver nogle flotte, gyldne falafler, der ikke virker brændte i kanten. Spis dem til Arabiske fladbrød med salat, Creme Fraichedressing, chili og andet godt.