Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Döner kebab - brød

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Arabisk, Fladbrød
Antal 4

Ingredienser
  

  • 700 g Hvedemel
  • 14 g Bageenzymer
  • 350 g Vand; Fingervarmt
  • 3 tsk Sukker
  • 2 1/2 tsk Salt
  • 18 g Tørgær; Rødgær
  • 1 stk Æg
  • 50 g Lurpak
  • 25 g Olie

Til pensling og drys

  • 1 stk Æggeblomme
  • 1 spsk Mælk
  • Sesam- og Nigellafrø (eller sorte sesamfrø)

Sådan gør du
 

  • Bland det fingervarme vand og tørgær og lad det skumme op.
  • Bland de resterende ingredienser i og rør grundigt på røremaskinen. Start ved lav hastighed 1 minut, derefter medium hastighed 1 minut for til slut at køre på maksimal hastighed i ca. 8 minutter - eller indtil dejen slipper siderne.
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud, tryk fordybninger med fingrene og pensl med en blanding af æggeblommen og mælk. Drys til slut sesamfrø på.
  • Bag brødet i ovnen ved 190 grader normal ovn i ca. 25 minutter. Del brødet i 4, flæk det og fyld det med Döner kebab, rød- og hvidkål, løg, mayonnaise, chili, hvidløg osv.