Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Adana Kebab (traditionel - Seekh Kebab)

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Snack, Tyrkisk
Køkken Tyrkiet

Ingredienser
  

  • 1 stk Løg; Medium, finthakket
  • 1 stk Frisk chili; eller 2 tsk chiliflager
  • 1 stk Peberfrugt; Rød, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, Pressede
  • 500 g Hakket Okse/Kalvekød; Eller blandet med lammekød
  • 1 tsk Salt
  • 1/2 tsk Chiliflager
  • 1/2 tsk Paprika
  • 2 tsk Sumak

Sådan gør du
 

  • Hak løg og peber fint og pres væden grundigt ud med fingrene tilsæt hvidløg.
  • Ælt kød og grøntsager grundigt - gerne i røremaskine.
  • Tilsæt salt, chili, sumak og paprika og ælt grundigt.
  • Stil farsen på køl en times tid.
  • Tag en lille håndfuld kød og pres den omkring et spyd (Seekh) (eller brug blot træpinde lagt dobbelt). Grill spyddene og spis i et fladbrød med salat, nade og god appetit 😉