Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Wienerdejskanelsnegle - Luksus Kanelsnegle

Ret Boller, Fødselsdag, Kager
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

  • 550 g Hvedemel
  • 2 dl Vand
  • 9 g Tørgær
  • 50 g Sukker
  • 2 stk Æg
  • 50 g Lurpak
  • 1 knsp Salt

Til laminering

  • 500 g Margarine

Remonce

  • 200 g Lurpak
  • 9 tsk Kanel
  • 100 g Brun farin
  • 100 g Rørsukker
  • 1/2 tsk Kardemomme

Sukkervand

  • 1 dl Vand
  • 1 dl Rørsukker
  • 1 knsp Kardemomme
  • 1 spsk Vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Bland sukker, gær, æg og vand grundigt.
  • Tilsæt mel og til slut smør og salt.
  • Ælt et par minutter indtil dejen har samlet sig og slipper skålens sider. Det er vigtigt kun lige at lade dejen samles og ikke røre for meget.
  • Læg dejen i køleskabet mens du laver creme.

Laminering/ foldning

  • Tryk dejen ud i et 20x20 kvadrat. Margarinen bankes flad et par gange og formes i et 15x15 kvadrat (alle mål er ca 😉 ).
  • Fold hjørnerne ind over og saml dejen.
  • 1. Giv dejen et par dask, så den bliver flad og margarinen trykkes ud i hjørnerne.
  • 2. Rul dejen ud i et 30x60 rektangel med mel på border.
  • 3. Fold rektanglet ind over midten, så der dannes 3 lag. Læg dejen 15 minutter i fryseren.
  • Gentag pkt. 1-3 to gange, så du ender op med at have gennemløbet processen tre gange. Du skal ende op med i alt 27 lage; 3 x 1 lag = 3 lag 3 x 3 lag = 9 lag 3 x 9 lag = 27 lag! Voilá 🙂
  • Rul derpå dejen 4 mm tyk, så du får et rektangel på ca.30x60 cm.

Remonce

  • Bland alle ingredienser og lad remoncen stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges.
  • Smør remoncen på dejpladen, så alt er fyldt ud pånær den ene lange led, hvor ca. 2-3 cm lades fri. Rul den stramt på den lange led fra siden med fyld (således, at du ender med siden, hvor der er et slip).
  • Skær 24 skiver af rullen, og tag snippen uden fyld og fold den ind under sneglen. Læg sneglene på 2 bageplader med bagepapir med 12 stk på hver.
  • Lad sneglene hæve 60 minutter og bag dem på næstnederste ribbe ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  • Tag sneglene ud og pensl dem med sukkervand, der i forvejen er blandet, så sukkeret er opløst - og lad dem afkøle.
  • Læg en teske glasur på, når de er afkølede og spis dem alle!
  • TIP Glasuren laves af 1 stk æggehvide og flormelis, hvor du gradivist afpasser mængden, så du ender op med en tyk og lidt sej masse, der lægger sig i en pæn rund cirkel, når den "rammer" sneglen 🙂
Keyword Bagerbrød, Snack