Hvideboller.dk

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur!

Toscatærte

Køkken Danmark, Italien

Ingredients
  

Bund

  • 2 stk Æg
  • 125 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 2 tsk Bagepulver
  • 150 g Hvedemel
  • 4 spsk Fløde
  • 300 g Hjemmelavet marcipan

Fyld

  • 125 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 120 g Hasselnødder
  • 125 g Mandler
  • 5 spsk Fløde
  • 5 spsk Sirup
  • 2 spsk Hvedemel
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 1/2 tsk Havsalt

Pynt

  • 100 g Chokolade; Til at smøre kanten med

Instructions
 

  • Lav marcipanen (eller brug købemarcipan 😉 ) og riv den. Hak nødderne groft og smelt smørret til dejen.

Bund

  • Pisk æg og sukker grundigt og tilsæt fløde og smeltet smør.
  • Bland mel og bagepulver og sigt det i dejblandingen. Vend dejen forsigtigt rundt med en dejskraber og vend til slut marcipanen med.
  • Smør en tærteform (28-32cm) med smør og hæld dejen deri. Sæt den i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft og bag bunden i 20 minutter. Lad den gerne stå ude mens du laver fyldet.

Fyld

  • Smelt smør og sukker i en gryde og tilsæt de hakkede nødder. Derpå fløde og sirup og til slut melet.
  • Lad karamelblandingen tykne (det tager 5-10 minutter ved simrevarme). Efter den er taget af varmen, tilsættes vanillesukker og havsalt.
  • Hæld blandingen på kagen og efterbag den i 5-8 minutter. Lad den afkøle helt før servering og smør siderne med smeltet chokolade.