Spring til indhold

Tortillas de Harina (Hvedemelstortillas)

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fladbrød, Mexicansk
Køkken Mexico

Ingredienser
  

  • 375 g Hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Svinefedt (eller vegetabilsk fedt)
  • 2 - 2 1/2 dl Vand; Næsten kogende

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser pånær vandet grundigt.
  • Tilsæt vandet lid af gangen. Dejen skal ikke være for tør, men heller ikke klistret. Øvelse gør mester 😉
  • Form boller á 60 gram, stram dem op og læg dem tildækket 20-30 minutter.
  • Rul bollerne ud, så de næsten bliver gennemsigtige og steg dem på en pande med medium-høj varme (11/14). Et tip er at lade panden opvarme godt inden afbagning - og HUSK, det er uden fedtstof.
  • Steg tortillaen på den ene side i 15-20 sekunder, indtil der dannes små luftbobler på oversiden. Vend den og steg igen i 15 sekunder, indtil der dannes lidt større luftbobler. Vend den igen og steg til slut i 15-20 sekunder. Målet er at lade den poppe helt eller delvist op som en bold - MEN her kommer øvelsen dig tilgode!!! 🙂 Spis til stegte bønner, som Quesadillas, Burritos eller brug dem som "kniv og gaffel" og spis maden med fingrene!

Skriv en kommentar ...