Tortillas de Harina (Hvedemelstortillas)
Ingredienser
- 375 g Hvedemel
- 1 tsk Salt
- 100 g Svinefedt (eller vegetabilsk fedt)
- 2 - 2 1/2 dl Vand; Næsten kogende
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser pånær vandet grundigt.
- Tilsæt vandet lid af gangen. Dejen skal ikke være for tør, men heller ikke klistret. Øvelse gør mester 😉
- Form boller á 60 gram, stram dem op og læg dem tildækket 20-30 minutter.
- Rul bollerne ud, så de næsten bliver gennemsigtige og steg dem på en pande med medium-høj varme (11/14). Et tip er at lade panden opvarme godt inden afbagning - og HUSK, det er uden fedtstof.
- Steg tortillaen på den ene side i 15-20 sekunder, indtil der dannes små luftbobler på oversiden. Vend den og steg igen i 15 sekunder, indtil der dannes lidt større luftbobler. Vend den igen og steg til slut i 15-20 sekunder. Målet er at lade den poppe helt eller delvist op som en bold - MEN her kommer øvelsen dig tilgode!!! 🙂 Spis til stegte bønner, som Quesadillas, Burritos eller brug dem som "kniv og gaffel" og spis maden med fingrene!