Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tarteletter med kylling i asparges

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Forretter, Hovedretter
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 1 stk Kylling; Hel (eller blot 4-5 kyllingebrystfileter)
  • 1 l Vand
  • 1 stk Porrer; Skåret i skiver
  • 2 stk Gulerødder; Skåret i grove stykker
  • 2 stk Løg; Skåret i grove stykker
  • 1 tsk Salt; Groft
  • 6 stk Peberkorn; Hele
  • 2 stk Nelliker; Hele

Sovs

  • 1 dl Hvedemel
  • 2 dåser Asparges; Drænede (gem væden!)
  • Aspargesvand; Afdryppet fra dåserne
  • 75 g Lurpak
  • 1 1/2 tsk Salt; Groft
  • 1 1/2 dl Mælk; Mere eller mindre for rette konsistens
  • Peber for smag (eventuelt også mere salt - smag til)

Hertil 2 pakker tarteletter

    Sådan gør du
     

    • Kog kyllingen op i vandet.
    • Skum suppen og tilsæt de resterende ingredienser.
    • Lad suppen koge 45 minutter. Tag kødet op og pil det i strimler (brug eventuelt 2 gafler som tigerklør).
    • Si ca. 3 dl suppe fra og gem det sammen med aspargesvæden til sovsen.

    Sovs

    • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
    • Lad det bage lidt igennem og tilsæt derpå aspargesvandet. Rør blandingen ud, så der ikke er klumper.
    • Tilsæt suppen lide af gangen og rør blandingen uden klumper mellem hver tilsætning. Bring sovsen i kog under omrøring.
    • Tilsæt kylling, asparges, salt og peber og bring atter sovsen i kog.
    • Lad sovsen simre i ca. 10 minutter og server. Spis rigeligt! ;O)

    Skriv en kommentar ...