Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Surdejsbrød - det hurtige 😉

Ret Brød
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 200 g Surdej
  • 20 g Bageenzymer (evt., men godt 😉 )
  • 750 g Hvedemel
  • 6 g Tørgær
  • 250 g Sigtemel (evt. men sætter gang i hæveprocessen 😉 )
  • 7 dl Vand
  • 24 g Salt

Sådan gør du
 

  • Tag fordejen fra (den skal gerne have stået et par døgn for at opnå den syrlighed, der skal til). Ælt ingredienserne godt sammen, men tilsæt vand med salt lidt efter lidt.
  • Ælt dejen indtil den slipper skålens sider (først langsomt, så hurtigt til sidst).
  • Lad dejen hæve 45 minutter og hæld den derpå ud på et meldrysset bord. Opvarm et bagestål i minimum en time ved 230 grader almindelig ovn på næstnederste ribbe. Stil en bradepande ind på anden øverste ribbe.
  • Slå dejen ned en smule og del den i to. Hæld dem over i meldryssede hævekurve (en skål, hvis ikke, man har kurve). Lad dejen hæve igen i ca. 45 minutter.
  • Hæld 1 dl vand i bradepanden foroven og læg første dejklump ind på stålet.
  • Bag brødet i først 15 minutter og tag derpå bradepanden foroven ud og giv det yderligere 15 minutter. Lad brødet afkøle, så dampen indeni ikke gør det klægt! Spis med rigeligt Lurpak 😉