Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Studenterbrød

Ret Desserter, Fødselsdag, Halloween, Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

Romkuglemasse

  • 1500 g Kagerester; 1 Hindbærroulade, 1 Sandkage, 1 Mazarintærte, Brownie, Lagkagebunde og Wienerbrød
  • 4 spsk Romessens
  • 2 spsk Mandelessens
  • 8 spsk Abrikosmarmelade
  • 2 spsk Hindbærmarmelade
  • 6 spsk Kakao
  • 120 g Makroner

Mørdej

  • 350 g Hvedemel
  • 100 g Flormelis
  • 250 g Smør
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 3/4 dl Vand

Hindbær

  • 400 g Hindbærmarmelade; Fra "den blå spand"
  • 2 spsk Citronsaft

Glasur

  • 500 g Flormelis
  • Kogende vand
  • Pastafarve; Rød

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland alle ingredienser pånær vand. Kør det gerne med K-spaden på røremaskinen, så det ligner savsmuld.
  • Tilsæt og saml dejen hurtigt med vandet.
  • Læg dejen i en frysepose og derpå i køleskabet. Her hviler den en time og sætter sig dermed.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i et rektangel i 4 mm tykkelse. Afbag bunden i 13 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle.

Romkuglemasse

  • Tilføj alle ingredienser til røreskålen ved at smuldre og knuse det i, og giv den en god svingom med K-spaden. Smag til med Romessens og lad massen stå på køkkenbordet.

Hindbær

  • Lad hindbærmarmeladen og citronsaften koge igennem i 10 minutter ved simrevarme.

Komponering

  • Smør den afkølede hindbærmarmelade ud på mørdejsbunden og form derpå romkuglemassen i et pænt og jævnt lag, så der ikke er huller til maremalden.
  • Rul massen flad og jævn med en kagerulle og smør derpå glasur på og drys til slut med krymmel. Lad studenterbrødet sætte sig et par timer i køleskabet, hvorpå det skæres ud i minder stykker.