Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Smørkager - Landingsbaner, Futsko, Aalborgkager, Aberøv, Badekar - Kært barn har mange navne

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Kager, Morgenkager, Remonce & Sauce
Køkken Danmark, Nordjylland

Ingredienser
  

Dej

  • 2 dl Mælk
  • 6 g Rødgær
  • 350 g Hvedemel
  • 7 g Bageenzymer
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 75 g Lurpak

Snask

  • 200 g Brun Farin
  • 250 g Lurpak
  • 6 spsk Lys Sirup
  • 6 spsk Mørk Sirup
  • 1 knsp Kanel
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, så du opnår en lun blanding.
  • Tilsæt mel, derefter de resterende ingredienser.
  • Ælt dejen grundigt - først langsomt, derefter gradvist hurtigere og hurtigere - ca. 8-10 minutter i alt.
  • Lad dejen hæve i ca. 30 minutter tildækket.
  • Rul dejen ud og læg den i en bradepande med bagepapir.

Fyld

  • Smelt alle ingredienser i en gryde.
  • Tryk 10 fordybninger og lad dejen efterhæve 30 minutter - og gentag igen med 30 minutters hævning.
  • Inden isætning, trykkes fordybningerne ud igen og fyldet fordeles på dejen.
  • Bag kagerne ved 200 grader, almindelig ovn, på 2. nederste ribbe i ca. 15 minutter.
  • Skær kagerne ud, når den er let afkølet.