Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sirups Lagkage med smørcreme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Jul, Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 125 g Lurpak
  • 100 g Sukker
  • 50 g Brun Farin
  • 130 g Sirup; Lys
  • 250 g Hvedemel
  • 2 dl Kærnemælk
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Nelliker; Stødt
  • 1 tsk Kanel; Stødt
  • 1 tsk Ingefær; Stødt
  • 1 stk Appelsin; Revet skal (kan også tilsættes smørcremen istedet)
  • 1/2 dl Kaffe (valgfri)

Smørcreme

  • 300 g Lurpak
  • 200 g Flormelis
  • 2 tsk Vanillesukker; Eller kornene af 1 stk vanillestang, fordelt med 1 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • I en gryde smeltes smør, sirup, sukker og farin - indtil der ikke er flere sukkerkorn. Afkøles, så den er lunken.
  • Pisk æg i eet af gangen.
  • Bland og sigt de tørre ingredienser og appelsinskal i en skål.
  • Tilsæt de tørre ingredienser lidt af gangen med kærnemælk.
  • Hæld dejen i en smurt og derpå sukkerdrysset springform med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Test med en kødnål efter 20 minutter. Der må ikke sidde dejrester derpå, men kagen må heller ikke blive for tør.

Opsmøring

  • Flæk den afkølede kage i to, bland smørcremen og smør den mellem de to lag.
  • Pynt kagen med glasur og spis med ekstra sirup til!

Skriv en kommentar ...