Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sesambagels

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Boller
Køkken Israel

Ingredienser
  

  • 700 g Hvedemel
  • 2 1/2 dl Vand; Lillefingerlunt
  • 4 spsk Rapsolie
  • 2 dl Mælk
  • 8 g Tørgær
  • 2 spsk Sukker
  • 2 tsk Salt
  • 3 l Vand
  • 2 spsk Melasse
  • 2 spsk Lys sukker
  • 1 stk Æg samt 1 stk æggeblomme til pensling; Let sammenpisket
  • Sesamfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Bland vand og gær og lad det skumme op. Vent lidt med 1/2 dl af vandet, da dejen ikke må blive alt for klistret!
  • Tilsæt mel, bageenzymer, sukker og salt.
  • Rør blandingen sammen og tilsæt olie og æg.
  • Rør grundigt i ca. 8-10 minutter (eller blot med stigende hastighed på røremaskinen og indtil dejen slipper skålen ved fuld gas)
  • Lad dejen hæve tildækket i 90 minutter, hvorefter den deles i ca. 18 stykker.
  • Lad dem efterhæve i 15 minutter, hvorefter de trykkes flad (ca. 1 cm i tykkelse).
  • Stik hul i midten af bollen og drej den rundt indtil du har et hul med en diameter på ca. 3 cm.
  • Læg bollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i yderligere 15 minutter.
  • I denne hævetid bringes en stor gryde med vand i kog, hvori bagelsene dyppes, 3-4 af gangen. Lad dem koge i ca. 1 minut - og vend dem halvvejs.
  • Brødene tages op, afkøles let og pensles med æggeblandingen og drysses med sesam.
  • Afbages i en varmluftsovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller indtil de er flot gyldne og afbagte.
Keyword Bagel, Brød, Madpakke, Snack