Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rundstykker - almindelige

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Brød, Starter
Køkken Danmark

Ingredienser
  

Fordej

  • 100 g Hvedemel
  • 1 g Tørgær
  • 6 g Flütes basis; kan købes hos bageren, de hjælper med garanti
  • 2 g Olie
  • 5 g Æg; sammenpisket
  • 1/2 dl Vand; lunkent

Hoveddejen

  • 900 g Hvedemel
  • 20 g Bageenzymer
  • 11 g Tørgær
  • 56 g Flütes basis; kan købes hos bageren, de hjælper med garanti
  • 18 g Olie
  • 150 g Fordej
  • 45 g Æg; sammenpisket
  • 4 1/2 dl Vand; lunkent

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland alle ingredienser i en skål og lad blandingen stå til dagen efter.

Dag 2

  • Hæld vand i en skål og opløs gæren deri.
  • Bland de resterende ingredienser og rør grundigt. Først 1 minut ved lav hastighed Dernæst 2 minutter ved medium hastighed Til slut 5 minutter ved hurtig hastighed
  • Lad dejen hvile i 20 minutter på bordet.
  • Del dejen i 2 klumper og virk disse op. Spænd overfladen ind, stramt op og lad klumperne hæve overdækkede i 30-45 minutter.
  • Del hver klump i 15 stykker, der virkes op.

Virke op: En dej virkes op ved at trække overfladen ind under dejklumpen, så denne strammes helt op

  • Dyp oversiden af rundstykkerne i vand og dyp dem i birkes. Prik dem herefter med en gaffel - 4-tandet, hvor tænderne er bøjede.
  • Stil dem på en bageplade (gerne perforeret) og lad dem hæve tildækkede i 2 timer.
  • Lad ovnen opvarme til 240 grader med en dyb bradepande til vand på nederste ribbe.
  • Smid lidt vand i ovnen, sæt rundstykkerne i og sænk temperaturen til 210 grader. Rundstykkerne skal bage i ca. 18 minutter totalt set.
  • Efter 10 minutter åbnes lågen og dampen slippes ud og rundstykkerne bager færdige uden damp.