Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Pølsehorn

Ret Brød
Antal 24

Ingredienser
  

  • 700 g Hvedemel
  • 14 g Bageenzymer
  • 4 dl Vand
  • 1 dl Kærnemælk; eller andet surmælksprodukt
  • 1 stk Æg
  • 7 g Tørgær; Rødgær
  • 100 g Lurpak
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 12 stk Pølser; Halvverede

Pensling

  • 1 stk Æg til pensling
  • 50 ml Mælk til pensling

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret over svag varme og tilsæt kærnemælk og vand. Lad blandingen blive lillefingervarm.
  • Tilsæt gær og lad det skumme op (5-10 minutter).
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør på røremaskine i ca. 10 minutter. 1 minut ved langsom hastighed, 2 minutter ved middel hastighed og op til 7 minutter ved fuld gas - eller indtil dejen slipper skålens sider og bund.
  • Lad dejen hvile et kvarter og del den i 3 lige store klumper, der rulles ud til store cirkler.
  • Del cirklerne i 8 stykker, som ved at slice en pizza. Læg en pølse på enden af trekanterne og rul sammen til et horn.
  • Læg hornene på en bageplade med bagepapir 12 stk. på hver plade.
  • Lad dem hæve en time og pensl de med sammenpisket æg og mælk (1 stk æg og 50 ml mælk).
  • Bag hornene i ca. 12-14 minutter ved 210 grader - almindelig ovn.
Keyword Pizza