Spring til indhold

Pizzadej - langtidshævet

Ret Italiensk, Pizza
Køkken Italien

Ingredienser
  

  • 1000 g Tipo 00 - Pizzamel
  • 600 ml Vand
  • 1/2 g Tørgær
  • 30 g Salt

Sådan gør du
 

  • Opløs saltet i vandet og tilsæt 100 g af hvedemelet.
  • Tilsæt gær og lad det opløses helt.
  • Tilsæt melet lid af gangen og brug gerne en røremaskine, så alt væden optages så effektivt som muligt.
  • Ælt dejen grundigt - ca. 10 minutter på røremaskine - og lad den derpå hæve 2 timer ved stuetemperatur.
  • Afvej boller af 230-250 g, læg dem i en lufttæt beholder og lad dem stå ved ca. 18 grader i minimum 24 timer.
  • Form bollerne som pizzaer og læg det fyld på, som du godt kunne tænke dig 😉
Keyword Pizza

Skriv en kommentar ...