Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Pizzadej - 8-12 timers

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 timer 15 minutter
Samlet tid 12 timer 30 minutter
Ret Hovedretter, Italiensk, Pizza

Ingredienser
  

  • 1800 g Hvedemel - Tipo00!
  • 1,2 g Tørgær (Jep! 1,2 g!)
  • 1 l Vand; Koldt
  • 6 spsk Rapsolie
  • 45 g Salt

Sådan gør du
 

Her bliver nok til 12 pizzaer!

  • Bland vand og gær og lad det stå i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt mel, olie og salt og ælt grundigt på røremaskine - minimum 10 minutter.
  • Lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 minutter (Staglio-processen), hvorefter du former boller på 200g pr. stk. Dette giver en god pizzastørrelse til normale ovne.
  • Bollerne strammes op, så de får en spændstig overflade og lægges på en meldrysset bradepande med god afstand.
  • Læg et stykke hæveplast (husk at smøre plasten med olie eller bagespray Lene 😉 ) over og lad pizzabollerne stå i 8-12 timer - gerne på køl. Dog skal de tages ud en god time inden brug, så de når at "vågne op".
  • Brug et Bagestål eller pizzasten og husk at varme det op i minimum 1 time før brug. Bruges pizzasten, kan man med fordel bage dem på en gasgrill ved 3/4 varme (Charbroil med 3 brændere).
Keyword Pizza