Spring til indhold

Orientalsk Risret med Hakket Oksekød

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter, Mellemøsten
Køkken Afghanistan, Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 4 stk Rødløg Finthakkede
  • 6 fed Hvidløg Finthakkede
  • 2 tsk Spidskommen
  • 8 tsk Karry
  • 2 tsk Chilipeber
  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 2 stk Peberfrugt Skåret i små tern, jeg brugte røde snackpeber
  • 400 g Ærter Frosne
  • 4 stk Gulerødder Almindelig størrelse, skåret i små tern
  • 500 g Basmatiris
  • 1 1/2 l Vand
  • 2 bægre Knorrs Hønsebuillon
  • 2-3 spsk Sukker Smag til
  • 6-8 tsk Salt Smag til
  • 4 tsk Peber Smag til

Sådan gør du
 

  • Hak løg, hvidløg fint i en minihakker og steg det ved middelhøj varme i lidt olie (12/14).
  • Tilsæt Karry, Spidskommen og Chilipeber og "brænd det af".
  • Tilsæt Oksekødet og giv det farve.
  • Tilsæt Gulerødder, Peberfrugt og Ærter og steg et par minutter
  • Tilsæt ris, bouillon, vand, salt, peber og sukker og lad retten koge op.
  • Når den koger, sænkes temperaturen og den simrer færdigt indtil risene er kogt og væden optaget. Dette tager ca. 20-25 minutter.
Keyword Fastfood, Let

Skriv en kommentar ...