Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Orientalsk Risret med Hakket Oksekød

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret, Hovedretter, Mellemøsten
Køkken Afghanistan, Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 4 stk Rødløg Finthakkede
  • 6 fed Hvidløg Finthakkede
  • 2 tsk Spidskommen
  • 8 tsk Karry
  • 2 tsk Chilipeber
  • 1000 g Hakket Oksekød
  • 2 stk Peberfrugt Skåret i små tern, jeg brugte røde snackpeber
  • 400 g Ærter Frosne
  • 4 stk Gulerødder Almindelig størrelse, skåret i små tern
  • 500 g Basmatiris
  • 1 1/2 l Vand
  • 2 bægre Knorrs Hønsebuillon
  • 2-3 spsk Sukker Smag til
  • 6-8 tsk Salt Smag til
  • 4 tsk Peber Smag til

Sådan gør du
 

  • Hak løg, hvidløg fint i en minihakker og steg det ved middelhøj varme i lidt olie (12/14).
  • Tilsæt Karry, Spidskommen og Chilipeber og "brænd det af".
  • Tilsæt Oksekødet og giv det farve.
  • Tilsæt Gulerødder, Peberfrugt og Ærter og steg et par minutter
  • Tilsæt ris, bouillon, vand, salt, peber og sukker og lad retten koge op.
  • Når den koger, sænkes temperaturen og den simrer færdigt indtil risene er kogt og væden optaget. Dette tager ca. 20-25 minutter.
Keyword Fastfood, Let