Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Nogle af de bedre ovnkartofler

Ret Hovedret, Hovedretter, Tilbehør
Køkken Danmark, Dansk

Ingredienser
  

  • 2 kg Kartofler Skrællede
  • 2 tsk Natron
  • 5 spsk Rapsolie
  • 3 fed Hvidløg pressede
  • 1 spsk Salt
  • 2 tsk Peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 230 ℃ (eller blot 170 ℃, hvorved bagetiden sættes ydelrigere op)
  • Kog en gryde vand op og tilsæt kartoflerne, der er skåret i kvarte.
  • Tilsæt Natron og salt og lad vandet koge op.
  • Når vandet koger, koger kartoflerne i ca. 8 minutter og vandet hældes fra.
  • Bland salt, peber, hvidløg og olie i en skål.
  • Hæld kartoflerne over i skålen og ryst denne, så der dannes et klistret lag på kartoflerne.
  • Bag kartoflerne på en bradepande med bagepapir – først i 20 minutter uden at vende dem og derpå ca. 40 minutter yderligere.
Keyword Kartofler, Ovnkartofler