Naan Brød
Indisk er blevet hot – omend jeg altid har følt det som en gang sammenkog på en base af kanel, spidskommen og ris. Restaurant Nirvana i El Higueron har fået mine øjn op for denne mad 🙂
Ingredienser
- 425 g Hvedemel
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Tørgær
- 2 1/2 dl Vand Lunkent
- 1 dl Mælk Lunkent
- 2 spsk Yoghurt Naturel
- 3 spsk Olie
- 1 spsk Sukker
- 2 fed Hvidløg
- Nigellafrø Som topping
Hvidløgssmør til at pensle med
- 3 spsk Smør Klaret
- 3 spsk Koriander Finthakket
- 2 tsk Hvidløg Pressede
Sådan gør du
- Bland hvedemel og salt og stil tilside.
- I skålen til røremaskine blandes lunkent vand, sukker og gær, som stilles tilside for at vækkes.
- Tilsæt mælk, yoghurt og olie.
- Tilsæt melblandingen og rør indtil dejen har samlet sig.
- Tilsæt hvidløg og eventuelt en smule mel, hvis dejen er for våd.
- Ælt på maskine et par minutter og hæld dejen i en oliesmurt skål til hævning.
- Lad dejen hæve i halvanden time og tryk blidt på den for at lade den falde sammen.
- Del dejen i 8 stykker, tildæk disse og lad dem hvile et kvarter.
- Mens de hviler smeltes smørret til hvidløgssmør, koriander og hvidløg tilsættes og det tages af varmen, klar til at blive penslet på brødene.
- Dyp dine fingre i lidt olie og stræk dejen oval (25×15 cm).
- Dyp igen fingrene i lidt vand og gør overfladen på brødene våd. Sprinkel lidt nigellafrø på.
- Varm en pande op og bag brødene ved medium/høj varme på begge sider indtil de er gyldne.
- Pensl dem med hvidløgssmør og læg dem tilside.