Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Naan Brød

Indisk er blevet hot – omend jeg altid har følt det som en gang sammenkog på en base af kanel, spidskommen og ris. Restaurant Nirvana i El Higueron har fået mine øjn op for denne mad 🙂
Ret Indien, Tilbehør
Køkken Indien, Indisk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 425 g Hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Tørgær
  • 2 1/2 dl Vand Lunkent
  • 1 dl Mælk Lunkent
  • 2 spsk Yoghurt Naturel
  • 3 spsk Olie
  • 1 spsk Sukker
  • 2 fed Hvidløg
  • Nigellafrø Som topping

Hvidløgssmør til at pensle med

  • 3 spsk Smør Klaret
  • 3 spsk Koriander Finthakket
  • 2 tsk Hvidløg Pressede

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel og salt og stil tilside.
  • I skålen til røremaskine blandes lunkent vand, sukker og gær, som stilles tilside for at vækkes.
  • Tilsæt mælk, yoghurt og olie.
  • Tilsæt melblandingen og rør indtil dejen har samlet sig.
  • Tilsæt hvidløg og eventuelt en smule mel, hvis dejen er for våd.
  • Ælt på maskine et par minutter og hæld dejen i en oliesmurt skål til hævning.
  • Lad dejen hæve i halvanden time og tryk blidt på den for at lade den falde sammen.
  • Del dejen i 8 stykker, tildæk disse og lad dem hvile et kvarter.
  • Mens de hviler smeltes smørret til hvidløgssmør, koriander og hvidløg tilsættes og det tages af varmen, klar til at blive penslet på brødene.
  • Dyp dine fingre i lidt olie og stræk dejen oval (25×15 cm).
  • Dyp igen fingrene i lidt vand og gør overfladen på brødene våd. Sprinkel lidt nigellafrø på.
  • Varm en pande op og bag brødene ved medium/høj varme på begge sider indtil de er gyldne.
  • Pensl dem med hvidløgssmør og læg dem tilside.
Keyword Brød, fladbrød, Madbrød