Ingredienser
Fremgangsmåde
Miniruller
Ingredienser
- 450 g Kyllingekød; Hakket
- 1 1/2 spsk Olie
- 1 spsk Ingefær; Friskrevet
- 4 stk Forårsløg
- 1 fed Hvidløg; Presset
- 2 spsk Sur/sød chilisauce
- 1 stk Chilipeber; Finthakket
- 1 spsk Østerssauce
- 100 g Gulerod; Groftrevet
- Sukker, salt og peber for smag
- Evt. 2 spsk Koriander; Friskhakket
Sådan gør du
- Dejen er “Tyj springroll pastry 40” som købes i asiatiske supermarkeder.
- Tag ca. halvdelen af dejstykkerne ud af fryseren. Læg dem på bordet pakket i et fugtigt viskestykke, til de er optøede. Lad viskestykket blive over, så de ikke tørrer ud.
- Svits kødet, til det er grynet (brug wok eller dyb pande). Kyllingekødet har en tendens til at sætte sig fast, men frygt ej, da blandt andet grøntsagerne afgiver væde, der opløser "alt det gode", så vi ender med et herligt fyld, der er svært at holde sig fra ;O)
- Vend ingefær, forårsløg, hvidløg, chili- og østerssauce i. Svits det et par minutter. Det er vigtigt, at blandingen steges lige tilpas. Er der for meget væske i, åbner rullerne sig nemt under stegning og giver brændte miniruller, steges blandingen for tør, bliver rullerne nemt for tørre efter stegning. ... men bare rolig, de smager godt trods tørhed eller ej ... øvelse gør mester!
- Sluk, og vend gulerødderne i og smag til med sukker, salt og peber. Det skal være "tørt". Køl det hurtigt af.
- Læg 3 til 4 ark dej på bordet og kom en god skefuld fyld på i et hjørne. Fold hjørnet i bunden ind over og derefter venstre og højre hjørne. Kom vand på kanterne med et par fingre, og rul til en stram rulle (se eventuelt på pakken). Fortsæt, til alt fyldet er brugt. Rullerne kan opbevares koldt eller fryses til senere.