Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Mazarinkage

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Desserter, Fødselsdag, Halloween, Kager, Påske, Tærtedej
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 200 g Marcipan
  • 80 g Sukker
  • 200 g Lurpak
  • 4 stk Æg
  • 60 g Hvedemel

Chokoladetopping

  • 75 g Mørk chokolade; Grofthakket
  • 1/2 dl Mælk
  • 100 g Lurpak
  • 220 g Flormelis
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

  • Pisk marcipan og sukker grundigt.
  • Pisk smørret med - grundigt.
  • Tilsæt derpå æggene eet ad gangen og pisk grundigt.
  • Sigt hvedemelet og vend det i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør den grundigt. Tilsæt dejen og bag den i en forvarmet varmluftsovn ved 175 grader i 30-40 minutter.
  • Tag den ud og lad den afkøle og befri den for formen.

Chokoladetopping

  • Smelt smørret over vandbad, tilsæt mælken og rør blandingen sammen.
  • Pisk flormelis og smør grundigt og tilsæt derpå chokoladeblandingen og salt.
  • Hæld hasselnødder på en varm pande, så skallerne slipper. Når de begynder at slippe, hældes de i et viskestykke og gnubbes fri for de resterende skaller. Derpå hakkes nødderne groft.
  • Fordel toppingen på kagen og hæld hakkede hasselnødder på kanten.