Ingredienser
Fremgangsmåde

Marie's Tirsdagsbønner (Tak Marie og Michael)
Ingredienser
- 1000 g Hakket oksekød; 8-12%
- 3 stk Løg
- 3 fed Hvidløg
- 3 tsk Spidskommen
- 1/2 tsk Kardemomme
- 1 spsk Paprika
- 3 spsk Karry
- 1 spsk Ingefær
- 3 tsk Koriander; Tørrede
- 5 stk Blegselleri
- 1 ds Hakkede tomater
- 4 dl Grøntsagsbouillon; Den fra Knorrs bægre
- 200 g Majs
- 3 ds Bønner; Eventuelt røde Kidneybønner
- 2 stk Peberfrugt; Rød
- 1 -2 stk Chilipebre; Skåret fint
- Salt og peber for smag
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i en tykbundet gryde.
- Tilsæt og steg oksekødet godt igennem.
- Tilsæt derefter karry, spidskommen, kardemomme, paprika, ingefær og koriander og varm igennem under omrøring. Kom bladselleri, hakket tomat og grøntsagsboullion i gryden, og lad det simre under låg i minimum 30-60 minutter.
- Tilsæt bønner, peberfrugt og majs og varm det godt igennem i 15-20 minutter, hvorefter retten smages til med salt og peber.