Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Marie's Tirsdagsbønner (Tak Marie og Michael)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Hovedretter, Mexicansk
Køkken Valsted

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket oksekød; 8-12%
  • 3 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 3 tsk Spidskommen
  • 1/2 tsk Kardemomme
  • 1 spsk Paprika
  • 3 spsk Karry
  • 1 spsk Ingefær
  • 3 tsk Koriander; Tørrede
  • 5 stk Blegselleri
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 4 dl Grøntsagsbouillon; Den fra Knorrs bægre
  • 200 g Majs
  • 3 ds Bønner; Eventuelt røde Kidneybønner
  • 2 stk Peberfrugt; Rød
  • 1 -2 stk Chilipebre; Skåret fint
  • Salt og peber for smag
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Svits løg og hvidløg i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt og steg oksekødet godt igennem.
  • Tilsæt derefter karry, spidskommen, kardemomme, paprika, ingefær og koriander og varm igennem under omrøring. Kom bladselleri, hakket tomat og grøntsagsboullion i gryden, og lad det simre under låg i minimum 30-60 minutter.
  • Tilsæt bønner, peberfrugt og majs og varm det godt igennem i 15-20 minutter, hvorefter retten smages til med salt og peber.