Ingredienser
Fremgangsmåde
Lasagne med hjemmelavede pastaplader
Ingredienser
Kødsauce
- 1500 g Hakket oksekød
- 800 g Hakkede og purerede tomater
- 3 -4 dl Vand
- 3 stk Løg; Finthakkede
- 3 fed Hvidløg
- 1 bk Knorrs Hønsebouillon; Dem i små kopper
- 2 1/2 -3 tsk Salt; Groft
- 3 tsk Peber; Groft
- 3 spsk Oregano
- 1 knsp Æblecidereddike; eller anden form for eddike
Bechamelsauce
- 2 spsk Hvedemel
- 4 spsk Lurpak
- 6 -7 dl Mælk
- 1 skive Ost; eller en lille håndfuld revet
Pastaplader
- 4 stk Æg
- 400 g Hvedemel; Tipo 00
- 1 1/2 tsk Salt; Fint
- 2 -3 spsk Olie
Sådan gør du
Kødsauce
- Hak løg og hvidløg i en minihakker (eller snit dem fint med kniv).
- Steg løgene blanke og tilsæt kødet.
- Brun kødet af og tilsæt de resterende ingredienser, men vent med vandet og tilsæt, så det har den rette konsistens (ikke for smattet, ikke for tørt!). Husk at smage til med salt og peber.
- Lad saucen koge igennem i ca. 20 minutter, mens du laver bechamelsaucen.
Bechamelsauce
- Lad smørret bruse af og tilsæt hvedemel.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen og husk at røre alt melet ud efter hver tilsætning.
- Smelt osten deri og lad saucen koge igennem i 5-10 minutter.
Pastaplader
- Afvej hvedemel i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.
- Pisk nu med en håndmikser med dejkroge en smule og hæld dejen ud på bordet.
- Ælt dejen igennem med hænderne. Her er det vigtigt, at du ikke bruger alt melet, da pastadejen vil blive for tør.
- Kasser det overskydende mel.
- Del dejen op i 8 stykker og læg dem i et hårdtopvredet viskestykke, så de holder sig fugtige, mens du arbejder med pastamaskinen.
- Start i yderste position på pastamaskinen og tryk dejklumpen ned i melet.
- Kør klumpen igennem 5-6 gange, hvor du hver gang folder dejen ind over midten, så der dannes 3 lag dej. Drys gerne mel på mellem hver tur, men ikke for meget, da dejen kan blive for tør og flække!
- Efter de 5-6 "ælteture", køres dejen igennem med et trins interval uden at folde den. Det vil sige, at du justerer tykkelsen ned med 1 indtil du er nede på 2. eller 3. tyndeste tykkelse på pastamaskinen. Du skal gerne nå frem til lange "strimler" pasta, der er ca. 2-3 mm tykke og som lægges på køkkenbordet, klar til at blive skåret til i længder. Udseendet er ikke så vigtigt her, da de jo gemmes under kødsauce og bechamelsauce ;O)
Komponering af lasagnen
- Smør en bradepande grundigt med smør og start med et lag Bechamelsauce. Herefter køres efter følgende orden indtil ingredienserne slipper op: 1. Pasta 2. Kødsauce 3. Bechamelsauce Sidste lag skal være Bechamelsauce og IKKE pastaplade, da disse bliver hårde og kedelige, hvis ikke, de er søbet godt ind i sauce! Slut af med at drysse rasp på i et tyndt lag, hvilket giver en dejlig sprød overflade.
- Lasagnen bages ved 200 grader almindelig ovn i 35 minutter. Hvis ikke, overfladen er brunet, kan man de sidste 5 minutter give den et skud grill, men hold godt øje.