Spring til indhold

Lasagne a’la Svigermor Sødder

Ret Hovedretter, Italiensk
Køkken Danmark, Italien

Ingredienser
  

  • 1000 g Hakket oksekød
  • 2 stk Løg; Finthakkede
  • 2 ds Tomatpure; á 140 g
  • 3 dl Bouillon; Okse/Kalvebouillon
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Peber; Groftkværnet
  • 2 tsk Timian
  • 1 tsk Oregano

Bechamelsauce

  • 7 spsk Hvedemel
  • 60 g Smør
  • 1 l Mælk; Kogende
  • 2 dl Cremefine; eller anden form for fløde 😉
  • 1/2 tsk Hvid Peber
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 stk Flødehavarti; Den runde

Sådan gør du
 

  • Hak løgene fint og steg dem af sammen med kødet.
  • Tilsæt tomatpure, bouillon og krydderier og steg blandingen igennem.

Bechamelsauce

  • Kog mælken op i een gryde og smelt smørret i en anden.
  • Tilsæt mel og derpå mælk lidt af gangen.
  • Tilsæt krydderier og fløde og til slut osten, der er skåret i mindre bidder.
  • Kog saucen godt igennem.

Komponering

  • Smør en bradepande med smør og start med et lag Bechamelsauce. Derpå fordeles et lag lasagneplader, hvorefter lasagnen komponeres således; Kødsauce Bechamelsauce Lasagneplader … Lasagneplader Kødsauce Bechamelsauce
  • Drys med rasp og læg lidt smør på toppen.
  • Bag lasagnen i 40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Skriv en kommentar ...