Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Karrysuppe med Kylling

Ret Hovedretter, Suppe
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 4 tsk Karry
  • 2 tsk Spidskommen
  • 2 stk Løg
  • 1 stk Porrer
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 stk Rød peber
  • 1000 g Kylling; Skåret i mundrette bidder
  • 2 spsk Mango Chutney/ SurSød Sauce
  • 15 dl Hønsebuillon; Lavet på Knorrs bouillon på bæger Lavet på 3 bægre Hønsebouillon
  • 5 dl Fløde
  • 3 spsk Sukker
  • Salt og peber for smag
  • 4 tsk Timian; Tørret
  • 4 spsk Majsstivelse; Udrørt i en smule koldt vand

Sådan gør du
 

  • Svits karry og spidskommen ved medium varme indtil det dufter (ikke brændt!).
  • Tilsæt finthakket løg, hvidløg, tyndtskåret porre og peberfrugt og steg det af indtil det falder sammen.
  • Tilsæt bouillon, timian og mangochutney - og giv det en god tur med stavblenderen (eller i en blender - det kan også undlades, hvorved du blot opnår en suppe med struktur).
  • Derefter tilsættes fløde og suppen jævnes med majsstivelsen.
  • Når konsisensen er som ønsket simrer suppen 20 minutter og hældes over i en skål mens kyllingen gives stegeskorpe på panden.
  • Tilsæt suppen til kødet og de resterende ingredienser. Smag til med sukker, salt og peber og spis den drønvarm. Eventuelt med brød med tandsmør til 😉