Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Krydrede gyros kødboller på spyd med Srirachasauce

Ret Græsk, Tyrkisk
Køkken Grækenland, Tyrkiet

Ingredienser
  

  • 500 g Hakket kød; Oksekød eller kalkun
  • 1 dl Rasp
  • 1/2 tsk Hvidløgspulver
  • 1 stk Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 bdt Purløg eller forårsløg klippet/hakket fint

Srirachasauce

  • 4 spsk Srirachasauce; Flying Goose Brand
  • 1 1/2 spsk Soyasauce
  • 1 1/2 spsk Æblecidereddike
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 1/2 spsk Brun Farin
  • 1 spsk Friskrevet Ingefær

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser til kødbollerne grundigt.
  • Form dem til frikadeller og træk dem på Gyros-spyd sammen med grøntsager som peber, champignon eller squashstykker.

Srirachasauce

  • Bland alle ingredienser grundigt og pensl spyddene med saucen, hvorefter de grilles. Efter stegningen pensles de en ekstra gang og holdes varme i ovnen.
Keyword frikadeller