Spring til indhold

Kransekagemasse

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Desserter, Høj- og årstider, Kager, Slik, Snack, Teknikker
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 300 g Marcipan; eventuelt hjemmelavet
  • 60 g Mandler
  • 120 g Sukker
  • 2 stk Æggehvider

Sådan gør du
 

  • Blend sukker og mandler (smuttes først) i en krydderikværn (eller grundigt i en kødhakker, minihakker el. lign.). Du skal ende op med et meget fint pulver.
  • Dette røres samme med de resterende ingredienser, der danner kransekagemassen.
  • Denne lægges i en pose i køleskabet i MINIMUM en time - og gerne natten over.
  • Herefter rulles dejen ud i pølser á 200 g på 60 cm og inddeles i følgende længder: 8 10,5 13 15.5 18 osv. Stykkerne trykkes flade med en paletkniv (eller en lineal 😉 ), så de får den karakteristiske kranskagefacon.
  • Stykkerne formes i cirkler, hvor enderne sættes nøjagtigt sammen. Her er det MEGET vigtigt at sørge for, at ringene er lige høje og stabilt udformede - ellers får du et skævt tårn, der risikerer at kollapse.
  • Ringene og/eller stykkerne bages i ca. 12 minutter ved 180 grader almindelig ovn. De må ikke overbages, ej heller være underbagte! Ringene afkøles helt og sprøjtes med en blanding af flormelis og æggevhide i en passende konsistens (øv dig på et stykke bagepapir først).
Keyword Nytår

Skriv en kommentar ...