Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Karrysauce - til ris, med kødboller i eller til Miniruller

Ret Asiatisk, Hovedretter, Sauce - Sovs

Ingredienser
  

  • 2 stk Løg; Meget fint hakkede
  • 2 stk Æbler
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 spsk Karry
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk Sur/Sødsauce
  • 1 stk Knorrs Kyllingefond; Den i bæger
  • 1/2 l Vand; Kogende
  • En sjat mælk eller mere
  • Salt, peber og sukker for smag

Sådan gør du
 

  • Skræl æblerne og riv dem på medium-jern. Hak løgene fint og pres hvidløget.
  • Smelt smør i en tykbundet gryde og hæld løg i gryden. Disse svitses.
  • Efter ca 20 sekunder tilsættes æblerne og karry og der svitses yderligere 20 sekunder.
  • Herefter tilsættes mel og der røres grundigt indtil alt melet har samlet sig. Tilsæt hvidløg
  • Tilføj kyllingefond lidt efter lidt og husk at røre ALLE klumper ud under hver tilsætning.
  • Smag til med sukker, salt, peber og sur/sødsauce.
  • Virker saucen for tyk, tilsættes blot lidt ekstra væde i form af mælk. Koges godt igennem, så melsmagen forsvinder - dette tager minimum 10 minutter ved simrevarme.
  • Saucen kan eventuelt spises med ris og kylling til, med kødboller i eller med andet tilbehør. Kun fantasien sætter grænser.