Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Karrysauce - til "Boller i Karry", "Ristaffel", "Forårsruller" eller ...

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Asiatisk, Hovedretter
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 1 stk Løg; Revet
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 spsk Karry
  • 1 dl Hvedemel
  • 2 stk Æbler; Skrællede og revne (Pink Lady er fine ;O))
  • 6 dl Mælk
  • 1/4 l Piskefløde
  • 1 spsk Sukker
  • 1 stk Knorrs bouillon; Hønsebouillon fra Knorrs bægre
  • 1 -2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Peber

Sådan gør du
 

  • Riv løg, æbler og pres hvidløget.
  • Svits løget i smør og olie, tilsæt hvidløget og derpå karry.
  • Lad karryblandingen svitse lidt af og tilsæt derpå hviløg, æbler og hvedemel.
  • Tilsæt mælk lidt af gangen og til slut piskefløde.
  • Smag til med salt, peber, sukker og bouillon - og eventuelt mere karry, men den bliver nu fint spicy med det anførte.
  • Lad blandingen simre minimum 10-15 minutter for at fjerne smagen af mælk/hvedemel.
  • Tilsæt eventuelt kødboller og lad saucen koge op. Server til ris og spis rigeligt.